'Genieten en ontzorgen'
Afgelopen weekend hebben Rick en ik de catering mogen verzorgen vor een vriendengroep in de schitterende groepsaccommodatie Jansakkerhoeve in Tungelroy bij Weert in Midden-Limburg.
In de voorgesprekken klikte het direct. Enerzijds was er vanuit de groep de wens om een aantal keren met elkaar aan een lange tafel te dineren, maar anderzijds was er ook behoefte aan een losse en ontspannende opzet. Dat is nou precies waar de chef koks van Wij Koken Voor U heel goed in zijn. Of, zoals Rick het zo mooi zegt, “flexibility is our middle name”.
Walking dinner Mexican Style
Het resultaat was dat wij voor bij de borrel o.a. een hapje met ceviche, geserveerd op een limoen en nog wat nacho chips met huisgemaakte salsa’s gemaakt hebben. Dat pakte dubbel goed uit omdat velen wat later kwamen vanwege de files (de schoolvakanties waren begonnen…)
Voor het diner hadden we vooraf een carpaccio van courgette bereid (met limoendressing, verse kruiden, gehakte pistachenoten en Parmezaan vlokken) met als tweede voorgerecht een licht pittige koude gazpacho.
Rick’s vermaarde taco bar viel weer in de smaak. De langzaam gegaarde Pork Carnitas en de slow cooked Polla la Tinga (ook in een vega versie!) waren vergezeld van salsa’s, queso blanco en groente garnituren waaronder Pico de Gallo. Samen met de eigengemaakte pittige Salsa habanero (‘for the brave ones’) en warme mais tortilla’s elke keer weer een prima concept voor een ontspannen en smakelijk walking dinner.
Als dessert hadden we, om in de Mexicaanse stijl te blijven, een Flan Caramel gemaakt
Ontbijt, Focaccia lunch en Rick's BBQ
Op zaterdag hebben we in de tuin een recovery ontbijt geserveerd. Na een sportactiviteit in de omgeving stond de Foccacia lunch al klaar.
’s Avonds hebben we de ‘Wij Koken Voor U’-BBQ verzorgd. Met super vlees van onze vaste slager Twan Ras is dat altijd een succes (“een dikke 10 voor de spare ribs en de beef-spies” zo luidde een van de complimenten). Inclusief de ‘echte’ door thuiskok Rick gekruide runder-burgers op een brioche broodje met de home made BBQ-sauzen.
Het meringue dessert was later op de avond een mooie afsluiting.
Wilt u ook Mexican 'live' cooking en een volledig ontzorgd vrienden- of familieweekend? Neem dan contact met ons op via info@wijkokenvooru.nl of bel: 06 53 108 627. U kunt ons ook een berichtje achterlaten via het contactformulier.
#thuiskok #thuiscatering #wijkokenvooru #BBQ #mexicanlivecooking #kokenoplocatie #kokgroepsaccommodatie #kokfamilieweekend #kokvriendenweekend #chefkokthuis #privekok #cateringopmaat
Comments