top of page
Leonard Jansen

Diner voor LARP-event: vertrouwd maar toch verrassend, gevarieerd en verwarmend

Smakelijke afsluiting van ingekort weekend

Koken op een groepsaccommodatie - wij koken voor u - privé koks op locatie
'Wij koken voor U' verzorgde het diner op deze groepsaccommodatie

Voor een LARP-evenement in de bossen van Esbeek in Noord-Brabant, waren Rick en Leonard van ‘Wij koken voor u ‘ gevraagd om het diner te verzorgen en te koken op locatie. Na overleg met de organisatie hebben we een menu voorgesteld dat zich liet kenmerken als “vertrouwd maar toch verrassend, gevarieerd en verwarmend” Hiermee konden we ook goed inspelen op de nadrukkelijke opdracht om rekening te houden met allergieën en dieetwensen. Dat is wat wij bedoelen met catering op maat!

Mede omdat het groepsweekend met meer dan 50 deelnemers medio november plaats vond en zich gedeeltelijk buiten afspeelde, hadden we gekozen voor 2 stevige verse soepen, keuze uit 3 hoofdgerechten, waaronder de populaire ‘zuurkoolschotel uit de oven’, volgens het recept van de moeder van Leonard, en een pittige vegan bonenschotel. En als nagerecht een warme apple crumble met boerenroomijs.

De organisatie werd op vrijdagavond verrast door nieuw afgekondigde Corona-maatregelen waardoor het evenement ingekort moest worden. Door de eindtijd van 18 uur moest ook de planning aangepast worden. Natuurlijk erg jammer voor de deelnemers en de organisatie, maar ‘Wij koken voor U’ kon nu laten zien wat wij bedoelen met flexibiliteit en samenwerken. En wat de voordelen zijn van catering op maat en privé koks op locatie bij een groepsaccommodatie. De uiensoep met Gruyère gratin en de pittige tomatensoep hebben we ’s middags om 14.30 uur geserveerd als middag snack. En om 17 uur stond het hoofdgerecht klaar voor de deelnemers. De apple crumble kwam rechtstreeks uit de oven en was, samen met de pruimen crumble (vanwege de deelnemers die een appelallergie hadden), een waardige en smakelijke afsluiting van het ingekorte weekend.


Rick & Leonard van Wij koken voor U aan de slag met seizoengroenten
De geroosterde seizoengroenten:100% vegan, en lékker

Het was wel een stress test voor de keuken en de beschikbare apparatuur, want alle maaltijden moesten binnen zeer korte tijd worden uitgeserveerd, maar dat is prima gelukt, afgezien van een coördinatiefoutje voor de vegan-deelnemers, maar met een kleine improvisatie was dat ook snel en tot tevredenheid opgelost.

We werden bijna verlegen van de complimenten en de verzoeken om recepten 😉. En eerlijk gezegd, daar krijgen wij wel energie van en daar doen we het voor! Catering op maat, koken op locatie met producten van leveranciers uit de buurt, en als flexibele privé koks de kers op de taart zetten bij evenementen, familieweekenden en voor vriendengroepen.

 

Het menu

Het menu begon met 2 vers bereide soepen.

Allereerst een authentieke uiensoep, geïnspireerd op een recept van Heston Blumenthal, de driesterren chef van The Fat Duck in Londen. Door ons omgebouwd naar een recept dat zich leent voor grotere groepen en ook binnen een dag bereid kan worden. De insidertips: steranijs (om de uien een vleessmaak te geven) madeira en miso.

Verder hebben we onze ‘kasteeltomatensoep’ gemaakt. Een recept dat ontwikkeld is in de tijd dat we Chateau du Magnet in Frankrijk exploiteerden. Lekker pittig, verrassend zoetzuur, en rijk gevuld met groenten. En nu in een 100% Vegan uitvoering gemaakt.

Als hoofdgerechten:

  • ‘Zuurkoolschotel uit de oven’. Ooit een recept van Leonard’s moeder en doorontwikkeld naar de smaak en de eisen van vandaag. Met o.a. gekarameliseerde uien, topgehakt van slagerij Twan Ras (met een pittige ketjap-twist!), in appelsap gegaarde zuurkool, appelschijfjes van Winston appels van Fruitbedrijf Princen en een puree van knolselderij en aardappel.

  • Pittige Mexicaanse bonenschotel, met o.a. rode kidneybeans

  • Geroosterde groeten met verse kruiden – een bonte verzameling van groenten zoals paprika, venkel, rode uien, pastinaak, flespompoen wortelen en aubergine, met goede olijfolie en een beetje balsamico azijn geroosterd in de oven. Puur, gezond, en vol van smaak.

Hierbij hebben we lekker geurende Basmati-rijst geserveerd en een rauwkostsalade met o.a. verschillende soorten bieten, rettich en Leonard’s seizoensdressing.

Als nagerecht hebben we een apple crumble geserveerd, vanwege de allergie- en dieetwensen nu ook vergezeld door een Vegan pruimen crumble





Wenst u ook een menu op maat, neem dan direct contact met ons op via info@wijkokenvooru.nl of bel: 06 53 108 627. U kunt ons ook een berichtje achterlaten via het contactformulier.

 

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page