'Keep it simple' en toch geweldige desserts
Wij laten ons graag inspireren. Door u en uw wensen. Maar ook door professionals die specialist zijn op hun terrein. Zo liepen we eerder dit jaar bijvoorbeeld stage bij een oester- en mosselkweker in Frankrijk en kregen we een workshop bij een ciderie over de geweldige mogelijkheden van alcoholhoudende dranken op basis van appels.
Recent waren de koks van Wij Koken Voor U, op uitnodiging van Hanos, bij een masterclass van Frank Haasnoot, een beroemde en veel gevraagde patissier die werkt en bakt in de grote hotels over de wereld en winnaar is van o.a. de World Chocolate Masters in Parijs.
De Masterclass inspiratie
Het is prachtig om te zien hoe hij, met zijn praktische en ‘Katwijkse’ down to earth mentaliteit, de mooiste desserts het fijnste gebak op tafel krijgt.
We ontdekten veel raakvlakken met Frank in onze kijk op koken. Zoals de overtuiging dat je vanuit de grondhouding ‘keep it simple’ ook toppers kunt maken, ook bij het koken voor groepen, zowel thuis als in groepsaccommodaties. En we delen met hem het streven om te koken met minder suiker en vet en zo veel mogelijk verse producten te gebruiken. In de Masterclass hebben we o.a. geleerd om meringue (bijna puur suiker…) niet te skippen uit gerechten maar, door de driekwart afgebakken meringues uit te hollen, het effect en het mondgevoel te behouden met veel minder calorieën. Zo simpel en zo veel effect! En zo willen wij als privé koks van Wij koken Voor U ook voor u en uw groep koken.
Wilt u ook een diner met een droomdessert? Neem dan direct contact met ons op via info@wijkokenvooru.nl of bel: 06 53 108 627. U kunt ons ook een berichtje achterlaten via het contactformulier.
#thuiskok #thuiscatering #wijkokenvooru #dessert #toetje #kokenoplocatie #kokgroepsaccommodatie #kokfamilieweekend #kokvriendenweekend #professionelekok #privekok #cateringopmaat
Comentarios