top of page
Leonard Jansen

Recept: Apple crumble met havermout en een bolletje boerenroomijs

Gemakkelijk te maken, ook voor grotere groepen. Lukt altijd en iedere keer weer een succes!


Heerlijk Apple Crumble Recept gemaakt door Wij Koken Voor U - Privé koks op Locatie voor Groepen
Warme Apple Crumble door Wij Koken Voor U

Een portie apple crumble met een bolletje roomijs bevat heel veel contrasten. Waarschijnlijk is dat ook een van de redenen van het succes. De combinatie van het zachtzure van de appel met het zoete van het roomijs, het knapperige van de crumble met het zachte van de gegaarde appel, het warme van de crumble die net uit de oven komt met het koude van het bolletje ijs. Ga zo maar door.

Dit recept is voor 16 flinke porties!

De ingrediënten vind je onderaan.


 




De Apple Crumble

Wij hebben in de loop der jaren onze basis crumble een beetje aangepast aan de tijdgeest. Onder andere door in verhouding minder suiker te gebruiken en een deel van het bloem te vervangen door haver. Bij ingrediënten geven we aan hoe je nog meer kunt tweaken naar vegan en ‘gezonder’.

Bereiding

  • Verwarm de over op 180 graden

  • Schil de appel en snij de appel in blokjes van 1,5 cm

  • Snij de koude boter in blokjes van 3 cm

  • Meng bloem (of volkorenmeel), havermout, suiker en koude boter en kneed goed door elkaar met je handen. Probeer, als je je handen samenknijpt, het deeg tussen je vingers door te laten gaan, dan mengen de ingrediënten zich het best is mijn ervaring. Het is ook eigenlijk best een lekker gevoel 😉. Zorg wel voor schone handen en doe ringen en sieraden af.

  • Doe de appel in een ovenvaste schaal bestrooi met de kaneel en meng door elkaar. Kruimel dan het deeg over de appel en bestrooi met wat geschaafde amandelen

  • Bak de crumble in 30 minuten in het midden van de oven goudbruin.

  • Serveer direct met een bolletje ijs


Apple Crumble uit de oven door Wij Koken Voor U - Eigen chefs op Locatie Koken voor Groepen
Heerlijke Goudbruine Crumbles door Wij Koken Voor U
 

Ingrediënten voor Apple Crumble (16 porties)

Dit is nu zo’n gerecht waarvan je de hoeveelheden eenvoudig kunt aanpassen naar meer of minder personen. Deze hoeveelheden zijn voor 16 flinke porties.

Voor de kruimels

- 150 gram witte kristalsuiker

- 150 gram witte basterdsuiker

- 400 gram bloem

- 300 gram havermout

- 400 gram ongezouten boter

- 1 theelepel bakpoeder

Voor de vulling

- 2,5 kg zachtzure appels – ik gebruik graag Winston appels van onze lokale fruitkweker. Heerlijk van smaak en ze behouden precies de goede balans tussen zacht en stevig. Elstar is een goed alternatief

- 1 theelepel kaneel

- 2 eetlepels geschaafde amandelen

 

Rock&Roll

De apple crumble is bij uitstek geschikt om te experimenteren en er je eigen draai aan te geven. Een paar suggesties:

- Je kunt de appel vervangen door andere fruit, maar ga dan niet te zoet of te zacht. Ik vind pruimen een heel goed alternatief; peren zijn ook prima

- Meng wat rasp van sinaasappelschik door de appels

- Voeg gehakte (wal)noten en klein gesneden rozijnen of gedroogde cranberries toe

- Ga vegan door de boter te vervangen door plantaardige boter

Tip: Je kunt de kruimels uitstekend invriezen. Dus als je te veel deeg hebt en nog wat in voorraad wilt hebben…😉


Wenst u ook een menu op maat, neem dan direct contact met ons op via info@wijkokenvooru.nl of bel: 06 53 108 627. U kunt ons ook een berichtje achterlaten via het contactformulier.

 

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page